A design hotel aprólékosan megmunkált ikonjaiból álló harmónikaszerű üveghomlokzata a Duna életének körforgását jeleníti meg.

Lánchíd 19 Boutique Hotel Budapest beltér

Lánchíd 19 Boutique Hotel Budapest étterem

Lánchíd 19 Boutique Hotel Budapest lobby

Lánchíd 19 Boutique Hotel Budapest homlokzat este

A Lánchíd 19-ben nincs két egyforma szoba, a modern design székek által ’inspirált’ kreatív megoldások minden szobába egyedi hangulatot varázsolnak. A koncepciót a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív fiatal hallgatói dolgozták ki és valósították meg.

 

Az alagsorban XIV. századi falakat és egy víztorony maradványait tárták fel, melyek az egyik szekcióterem részeként az előcsarnok üvegpadlóján keresztül is láthatóak. A Luxemburgi Zsigmond korából való nagyméretű és történetileg igen értékes falak mélyén vízkiemelő faszerkezetek maradványai találhatóak, melyek hajdan a Budai Vár vízellátását biztosították. Az archeológiai leletek építészeti kontrasztul szolgálnak az innovatív átrium számára, ahol az üveg függőhidak felületén a hotel alkotóinak homokfúvott ujjlenyomatai látszanak. Az átriumban a híres – Picasso élettársaként is ismert – francia festőnő, Françoise Gilot három képét találják a vendégek. A budapesti szálloda építészeti koncepciója  a hotel és közvetlen környezetének interaktív kapcsolatára, az idővel való párbeszédre, s a vendégek aktív részvételére épít. A hotel különleges üveghomlokzatával egyfajta „világítótoronyként” áll a Duna-parton.

A szálloda tulajdonosai felismerve a magyar alkotókban rejlő kreativitást, kizárólag hazai építészeket és designereket bíztak meg a szálloda kialakításával. Fiatal grafikusok, fotósok, formatervezők és divattervezők workshop-szerű munkamódszerrel hozták létre a hotel sokféle kultúrából érkező vendégeihez illeszkedő egyedi megoldásokat. Az alkotók zömében olyan fiatalok voltak, akik bátran vállalkoztak a kísérletezésre, illetve arra a szemléletmódra, ami egyfajta játékosságot sugall. Így a Lánchíd 19 hotel 45 szobája és 3 apartmanja között nem találunk két egyformát. A szobákban világhírű designerek által tervezett székekkel összefüggésben kialakuló asszociációk vetítődnek ki a falakra. Például vendégeink egy heti ruhatárból felöltöztethetik a fiatalok által meztelennek talált Erwan&Ronan Bouroullec széket. „Filmet nézhetnek” George G. Sowden tervező Pacific székével, vagy táncolhatnak Philippe Starck Louis & Victoria Ghost-jával. De találhatnak itt esküvői képet is, melyen Verner Panton széke a menyasszony. A Lánchíd 19-ben a formaruha sem konfekcióáru, hazai divattervező szabott a szálloda arculatához illeszkedő öltözéket a személyzetnek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre
és értesüljön első kézből a budapesti programokról és a legjobb ajánlatainkról.
Iratkozzon fel hírlevelünkre