A budapesti hotel minden évben részt vesz a Design Héten. 2013-ban a következő programokkal vesz részt a rendezvénysorozaton:

Homlokzati színjáték

A Lánchíd 19 szálloda üveghomlokzatának  köszönhetően a design hotel egyfajta „világítótoronyként” áll a Duna-parton. A Design Hét Budapest alkalmából már hagyományként a hét minden napján más színre vált a homlokzat, ezzel is egy kis változatosságot és különlegességet varázsolva a városba.

Arccal a falnak – kortárs művészeti kiállítás

A kiállítás a képzőművészetet, a művészeti alkotásokat a szokványos hétköznapi élettér integráns elemeiként igyekszik bemutatni oly módon, hogy a belső terek falait és az azokra kerülő tárgyakat az enteriőr részeként kezeli. A koncepció eljátszik azzal a gondolattal, hogy míg a szubjektív motivációk mentén kialakuló intim belső terekben gyakori elem a közeli rokonokról készült portréfotó, egy közösségi térben a művészet által absztraháltan, elvontan megjelenő arcok és alakok megjelenése indokolt. A kiállítás egyúttal azt demonstrálja, hogy a belső terekben megjelenő képzőművészet – még ha az enteriőr egyfajta „design elemeként” jelenik is meg – színvonalas, értékes és egyedi műalkotásokra kell, hogy épüljön.


Agreement to terms by clicking checkbox below is required for subscription.

We need to confirm your email address.
To complete the subscription process, please click the link in the email we just sent you.