A neoreneszánsz stílusban épült Várbazár 1875 és 1883 között épült Ybl Miklós tervei alapján a Budai Vár alatt a Lánchíd utcában. Kulturális központként, kiállítótérként és koncerthelyszínként (Budai Ifjúsági Park) működött, valamint kisebb üzletek is megtalálhatóak voltak a Dunaparton elhelyezkedő építménykomplexumban. Összesen húsz műtermében közel nyolcvan művész dolgozhatott.

Az épület állaga a második világháború során, majd ez után folyamatosan romlott. 2013-ban kezdődtek meg a felújítási munkálatok, amely során az eredeti állapotba állították vissza a Lánchíd utcai homlokzatot, a belső területeken pedig gyönyörű reneszánsz parkokat, kiállítóteret, mélygarázst, valamint a Budai Várba vezető mozgólépcsőt hoztak létre. A Duna-part Budai Var alatti része így gyönyörűvé vált és újra az egyik legszebb turisztikai látnivalója Budapestnek.

Szállodánk utcáját, a Lánchíd utcát is teljesen felújították a beruházás részeként. Két bicikliút is kiépült az utcában, a parkolóhelyek száma is nőtt.


Agreement to terms by clicking checkbox below is required for subscription.

We need to confirm your email address.
To complete the subscription process, please click the link in the email we just sent you.