A neoreneszánsz stílusban épült Várbazár 1875 és 1883 között épült Ybl Miklós tervei alapján a Budai Vár alatt a Lánchíd utcában. Kulturális központként, kiállítótérként és koncerthelyszínként (Budai Ifjúsági Park) működött, valamint kisebb üzletek is megtalálhatóak voltak a Dunaparton elhelyezkedő építménykomplexumban. Összesen húsz műtermében közel nyolcvan művész dolgozhatott.

Az épület állaga a második világháború során, majd ez után folyamatosan romlott. 2013-ban kezdődtek meg a felújítási munkálatok, amely során az eredeti állapotba állították vissza a Lánchíd utcai homlokzatot, a belső területeken pedig gyönyörű reneszánsz parkokat, kiállítóteret, mélygarázst, valamint a Budai Várba vezető mozgólépcsőt hoztak létre. A Duna-part Budai Var alatti része így gyönyörűvé vált és újra az egyik legszebb turisztikai látnivalója Budapestnek.

Szállodánk utcáját, a Lánchíd utcát is teljesen felújították a beruházás részeként. Két bicikliút is kiépült az utcában, a parkolóhelyek száma is nőtt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre
és értesüljön első kézből a budapesti programokról és a legjobb ajánlatainkról.
Iratkozzon fel hírlevelünkre