PlayOn pályázatunk eredménye

A 2010 őszén a defo, az Europa Design és Lánchíd 19 Design Hotel által közösen meghirdetett ON  koncepció pályázat győztese a PlayFull fantázianevű pályamű lett. Budai Tünde, Nagy Anna Danuta, Panyi Krisztina és Váczi Tünde szellemes terve a zsűri minden tagját lenyűgözte, és egyöntetű szavazással nyerte el az első díjat. A pályázók a  Wilkhahn ON

szék filozófiáját átértelmezve, a forradalmian új, 3 dimenziós megoldással oldalirányba is billenő forgószéket alkotóelemire bontották, és játékos, kreatív gondolkodással szabadon alkottak a részekből új egészeket. A különböző anyagú és formájú tárgyak életre keltek, görgőkből fejek, lábcsillagból karok és lábak, háttámlából testek születtek, így fordulhatott elő, hogy néhány mozdulattal az irodaszék helyén a hotel egy stilizált pincére jelent meg előttünk. Az ötlet azért is nagyszerű, mert az installációt a konferenciaterem falán bárki kipróbálhatja, és csak a képzeletünkön múlik, mivé alakítjuk át a  Wilkhahn  világszabadalmát.

A nyertes pályaműről Rozsos Edit, a Lánchíd 19 Design Hotel tulajdonosa megjegyezte:„Azért is teszik a PlayFull pályázat, mert a hotelszobák játékos designjához ez az alkotás illeszkedik leginkább.”

Dezső Renáta a defo képviseletében így értékelt:„Az installációalkotás, mint projektfeladat feltételezi a team gondolkodást. A PlayFull pályázat prezentációja ki is hangsúlyozta a jókedvű csapatmunkát!”

A második helyezett Hujber-Nagy Aletta és Zai Viktória Mágneses fal/tapéta/matrica terve lett, a páros az  ON  szék formáját használta motívumként. A dekoráció, amely a szék által nyújtott, tökéletesen szabad mozgást hivatott jelképezni, ebben az esetben is szabadon variálható. A pályázók egy innovatív megoldást alkalmaztak a projekt során, mely tökéletesen alkalmazkodik a terem funkcióihoz: az újdonságnak számító mágnesfal, illetve az erre felhelyezendő mágneses tapéták, matricák és 3D-s tárgyak által a konferenciaterem az eseménynek megfelelő faldekorral díszíthető, és a könnyű felhelyezésnek köszönhetően percek alatt új arculat kölcsönözhető a térnek. A mágnesfal sokoldalúságát mutatja, hogy akár flipchartként is használható.

A dekoráció minden esemény előtt egyedileg megtervezhető, akárhányszor leszedhető és újra felhelyezhető. Amennyiben pedig az esemény úgy kívánja, a tapéták, matricák, tárgyak eltüntetésével egy fehére festett, üres mágnesfal várja a terembe érkezőket, amely már semmiben nem különbözik a terem többi falától, így vetíteni is lehet rá.

Az építész-enteriőrtervező páros írásai többek között a www.dekooder.hu életmód portálon olvashatóak, ahol nevükre kattintva saját design blogjaikra juthatunk.

Haberland-Isai Anita és Tar Ágnes rollONrail koncepciója a harmadik helyezést érte el. A pályamű alapja az  ON  szék görgős lábcsillagának lenyomata, a szék mozgása, és útvonalának leképezése azonban merészen elrugaszkodik a megszokottól. A vízszintes és függőleges tengelyt egyaránt használva, sőt a széket szinte a súlytalanság állapotának megfelelően forgatva jelenítették meg az  ON  szék által használt dimenziók közti átjárhatóságot. A terem oldalüvegén elhelyezett matrica a mennyezet közelében átalakul 3 dimenziós térinstallációba. A pályázók figyelembe vették a konferenciaterem funkcióit; a megoldás elgondolkodtat, de nem vonja el huzamosan a figyelmet, és meghagyja például a vetítés lehetőségét is.

A nyertes koncepciót a Lánchíd 19 Design Hotelben a későbbiekben meg is valósítják majd, alkotóit pedig szárnyashajó repíti el Bécsbe, ahol egy hétvégére egy design hotel vendégei lesznek. Nem csak ők örülhettek azonban jutalomnak, hiszen a díjkiosztó záróakkordjaként Feuertag Ottó cégvezető az Europa Design részéről egynapos, bécsi Wilkhahn koncepció-túrát ajánlott fel a döntőbe került 5 pályázó számára.

I. Helyezett: PlayFull pptx

Budai Tünde | Nagy Anna Danuta | Panyi Krisztina | Váczi Tünde

II. Helyezett: Mágneses fal/tapéta/matrica pdf

Hujber-Nagy Aletta | Zai Viktória

III. Helyezett: rollONrail pdf

Haberland-Isai Anita | Tar Ágnes

Gratulálunk minden résztvevőnek!


Agreement to terms by clicking checkbox below is required for subscription.

We need to confirm your email address.
To complete the subscription process, please click the link in the email we just sent you.