A Budai Vár Budapest legkedveltebb turisztikai nevezetessége rengeteg látnivalóval, múzeummal, középkori építészeti különlegességgel.

Budai vár

Budai Vár

A Budai Várnegyed 1987 óta az UNESCO Világörökség része. Budapest legkedveltebb turisztikai nevezetessége, területén számos múzeummal, 17-18. századi építészeti különlegességgel. A Halászbástya, a Mátyás-templom, a Szentháromság tér,  az Oroszlános Udvar, a Történeti Múzeum, a Nemzeti Galéria a Várnegyed legfőbb nevezetességei, de olyan különlegességek is meglátogathatók mint a Sziklakórház vagy az Országos Széchenyi Könyvtár. Számos kis kávézó, bár és étterem is  található ebben a városrészben. A felszín alatt kiterjedt barlang- és pincerendszer húzódik meg, melynek egyik fő lejárata az Úri utcában található.

A főbb látnivalók mellett a kedves kis házak és különleges kialakítású terek és utcák a régmúlt hangulatát idézik, érdemes elmerülni ebben a nyugodt környezetben pár órára. A Lánchíd 19 Hotel közvetlen szomszédságában van, így nagyon egyszerűen megközelíthető.

 


Agreement to terms by clicking checkbox below is required for subscription.

We need to confirm your email address.
To complete the subscription process, please click the link in the email we just sent you.