A Budai Vár Budapest legkedveltebb turisztikai nevezetessége rengeteg látnivalóval, múzeummal, középkori építészeti különlegességgel.

Budai vár

Budai Vár

A Budai Várnegyed 1987 óta az UNESCO Világörökség része. Budapest legkedveltebb turisztikai nevezetessége, területén számos múzeummal, 17-18. századi építészeti különlegességgel. A Halászbástya, a Mátyás-templom, a Szentháromság tér,  az Oroszlános Udvar, a Történeti Múzeum, a Nemzeti Galéria a Várnegyed legfőbb nevezetességei, de olyan különlegességek is meglátogathatók mint a Sziklakórház vagy az Országos Széchenyi Könyvtár. Számos kis kávézó, bár és étterem is  található ebben a városrészben. A felszín alatt kiterjedt barlang- és pincerendszer húzódik meg, melynek egyik fő lejárata az Úri utcában található.

A főbb látnivalók mellett a kedves kis házak és különleges kialakítású terek és utcák a régmúlt hangulatát idézik, érdemes elmerülni ebben a nyugodt környezetben pár órára. A Lánchíd 19 Hotel közvetlen szomszédságában van, így nagyon egyszerűen megközelíthető.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre
és értesüljön első kézből a budapesti programokról és a legjobb ajánlatainkról.
Iratkozzon fel hírlevelünkre